miercuri, 22 decembrie 2010

Reactii - Strigatul INIMII din Romania

http://www.fundatiaema.ro/activitate/opinii/219-strigatul-inimii-din-romania )


Acesta este probabil mesajul pe care inima fiecaruia dintre noi ar vrea sa-l strige daca s-ar afla pe marginea prapastiei catre nefiinta. Medicina ultimilor ani, prin evolutia sa, a intors de pe marginea acestei prapastii multe inimi si a redat VIETII multe suflete ale acestui Pamant. Mai tineri sau mai batrani, multi semeni ai nostri au castigat clipe, luni sau ani pretiosi pentru a-si strange in brate sotii si sotiile, pentru a mai multumi odata parintilor sau pentru a se uita in ochii mari si puri ai copiilor si nepotilor.
Si asta doar pentru ca, a fost Cineva, acolo, SUS, care aici, undeva pe Terra, a pus in mana unor medici puterea de a darui !
Puterea de a darui ... O INIMA !
Impresionat de situatia incredibila in care a ajuns Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant (IUBCVT) din Targu Mures, va las sa cititi ceea ce dr. Buicu Florin ( medic specialist sanatate publica si management ) din Tg. Mures ne-a trimis ca strigat de disperare pe mail.

" Singurul centru de chirurgie cardiaca pediatrica din Romania, cel din cadru Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant (IUBCVT) – Institutul Inimii, din Mures, va fi desfiintat, prin inglobarea in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Mures.
Asta rezulta dintr-un proiect de Hotarare de Guvern postat pe site-ul Ministerului Sanatatii, vineri, 17.12.2010, la ora 17:00.( Alaturi de desfintarea Institutului Inimii din Mures, comunicatul Ministerului Sanatatii prevede alte doua desfintari/comasari : vezi comunicat )
Intrebare: De ce o hotarare de guvern cu asa un impact este publicata vinerea, in conditiile in care propuneri de modificare a HG se primesc pana in 26.12.2010? Cele 10 zile de propuneri sunt de fapt mult mai putine, 2 sambete, 2 duminici si sarbatorile de Craciun pe deasupra ....
Motivele care stau la baza fundamentarii desfintarii Institutului sunt „desfintate” de specialistii Institutului Inimii dar si de oameni din afara institutului ( citeste opiniile ).
Oameni simpli, beneficiari ai serviciilor oferite de Institut sunt nemultumiti de aceasta decizie (citeste opiniile).
Institutul Inimii implineste 15 ani de activitate in anul 2010. Un bilant cu rezultate deosebite in activitatea de transplant cardiac, chirurgie cardiaca pediatrica, cardiologie-electrofiziologie ( vezi detalii ), cu premiere medicale ( vezi detalii ).
Pai, daca tot are rezultate bune, hai sa-l desfiintam, spun guvernantii! "

Daca inima ta, a parintilor, bunicilor sau copiilor tai CONTEAZA, nu sta indiferent ! Distribuie acest mesaj prin orice mijloc ( retele de socializare, mail, messenger, etc. ) ! Poate ca, in ultimul ceas, mai putem salva o INIMA :
INIMA INIMILOR ROMANILOR !

Multumesc !
cu prietenie,
dr. Emanuel Baciu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu