marți, 21 decembrie 2010

Institutul de Boli Bardiovasculare şi Transplant din Tîrgu-Mureş, una dintre cele mai performante instituţii medicale din ţară, este pe punctul de a fi desfiinţat printr-o hotărâre de Guvern.

Proiectul de reorganizare a instituţiilor medicale a fost deja postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi este lansat în dezbatere publică.

El prevede desfiinţarea IBCvT şi comasarea acestuia cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu-Mureş.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, comasarea va conduce la crearea unei platforme unice de investigaţii pentru pacienţii internaţi în noua structură.
Păstrarea Institutului în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, fără personalitate juridică, va permite ca, din punct de vedere organizatoric şi funcţional, activitatea să se desfăşoare ca şi până acum, păstrând organizarea internă a Institutului.

Mai mult, costurile administrative aferente celor două unităţi vor scădea.
Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu-Mureş, Florin Gomotârceanu susţine că prin această comasare spitalul se va transforma în unitate medicală de rang I, care va fi privilegiată la împărţirea bugetului.

Medicii Institutului sunt însă îngrijoraţi. Ei se tem că unele posturi vor fi desfiinţate, va scădea calitatea actului medical şi renumele IBCvT se va pierde prin transformarea acestuia într-o simplă secţie a Spitalului.

Proiectul de hotărâre face referire şi la soarta personalului. Angajaţii institutului vor fi preluaţi de spital.
Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tg.Mureş, Florin Gomotârceanu, a precizat că tot personalul medico-sanitar va fi preluat, dar a fost reticent faţă de preluarea personalului administrativ, existând posibilitatea unor disponibilizări.

Proiectul de reorganizare a instituţiilor sanitare mai vizează comasarea Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Ioan din Iaşi cu Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Spiridon Iaşi, precum şi comasarea Centrului de Cardiologie Craiova cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.
Raluca Creţ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu