sâmbătă, 18 decembrie 2010

Premiera nationala la IBCvT

O echipa de sase chirurgi de la Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu Mures a efectuat acum doua zile,  in premiera nationala, o ligatura de canal arterial patent la un nou nascut prematur, cu greutate mica de nastere, si anume de 900 de grame, procedura fiind efectuata la patul pacientului.


“Interventia a durat 30 de minute, iar dupa 36 de ore de la procedura, micutul se simte bine”, a declarat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, Horatiu Suciu, seful Sectiei Clinicii Chirurgie Cardiaca si Vase Mari –copii.


Horatiu Suciu a precizat ca motivul interventiei chirurgicale la patul pacientului este reprezentat de riscurile pe care le implica transportul acestor categorii de nou-nascuti si necesitatea asistentei permanente de cadre medicale de specialitate.


In momentul de fata, nou-nascutul este internat in sectia de Terapie Intensiva Neonatala a Clinicii de Neonatologie I.


Gabriel Barabas, cu varsta de gestatie 28-29 de saptamani din sarcina gamelara, are acum varsta post natala de o luna si s-a nascut in Clinica de Obstetrica-Ginecologie I din Targu Mures, fiind diagnosticat cu sindrom de detresa respiratorie medie cu suport ventilator tip CPAP, suferinta hipoxica perinatala forma medie, suspiciune de canal arterial patent ulterior confirmat ecocardiografic.


“Motivul pentru care s-a decis ligaturarea chirurgicala a canalului a fost faptul ca micutul prezenta semen de insuficienta cardiaca”, a informat Horatiu Suciu. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu