duminică, 13 februarie 2011

Medicii de la "Institutul Inimii" din Târgu Mureş au realizat un nou transplant de inimă

(http://www.realitatea.net/medicii-de-la-institutul-inimii-din-targu-mures-au-realizat-un-nou-transplant-de-inima_802947.html)

La Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş a avut loc un nou transplant de inimă, al patrulea din acest an. Prin performanţa lor, medicii speră să-i convingă pe cei de la Ministerul Sănătăţii să se răzgândească în legătură cu comasarea Institutului cu un alt spital. 50.000 de oameni au semnat pe internet o petiţie împotriva comasării.

Ultimul transplant de la Târgu Mureş a durat patru ore. Donatorul a fost un tânăr de 29 de ani din Iaşi, iar primitorul, un bărbat de 46 de ani.

"Institutul Inimii" din Târgu Mureş va fi comasat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă. Chiar dacă zeci de mii de oameni au cerut altceva, într-o petiţie pe internet.

"Sper ca această intervenţie să conteze în decizia ca institutul să poată continua să funcţioneze în această organizare2, a spus Radu Deac, şeful Institutului.

Institutul Inimii din Târgu Mureş a fost înfiinţat în 1995 şi este singura unitate din ţară care acceptă urgenţele neonatale. În fiecare an, peste 6.000 de oameni cer ajutorul Institutului din Tîrgu-Mureş.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu