miercuri, 9 martie 2011

IUBCvT Desfiintat !!!

http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/55252-Guvern-Institutul-de-Transplant-Targu-Mures-comasat-cu-Spitalul-Judetean.html

Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş va deveni un centru de boli cardio-vasculare şi transplant în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, printr-o hotărâre de Guvern adoptată în şedinţa de miercuri.


Potrivit ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, prin HG de reorganizare a institutului, se reduce numărul de costuri administrative, se creează posibilitatea de negociere a unor cantităţi mai mari de produse medicale în procesul de achiziţii şi se elimină anumite decontări între cele două instituţii. "Prin această comasare se creează posibilitatea de constituire la Târgu Mureş a unui spital judeţean de urgenţă care poate fi clasificat în cea mai înaltă clasă, clasa I. Strategia Ministerului Sănătăţii este ca în cele şase centre universitare mari să putem forma spitale clinice judeţene de urgenţă, ulterior transformate în spitale regionale, care să aibă toate specialităţile necesare pentru un spital de urgenţă din clasa I", a explicat Attila Cseke. 
Ministrul a spus că institutul a fost şi în trecut parte a spitalului, cele două unităţi funcţionând în aceeaşi clădire şi în prezent.